Follow

Какво е 3d защита / 3d секретен код?

Различни нива на защита

Стандартното ниво на проверка на идентичността при онлайн разплащане, се състои в предоставяне на данните, изписани на картата:

  • име на картодържателя
  • номер на картата
  • дата на валидност
  • cvc/ccv код

Това не би могло да те предпази, в случай че някой препише данните на картата ти и реши да я използва за свои цели.

Този проблем се адресира от така наречения 3d секретен код. Той предоставя допълнително ниво на сигурност при онлайн разплащания с банкова карта.

Как да активираш тази защита?

Все повече банки предлагат тази услуга и най-често тя не се заплаща допълнително. Най-лесно можеш да я активираш чрез профила си за онлайн банкиране, или на банкомат, който поддържа тази опция. При въпроси, трябва да се свържеш с банката си за повече детайли.

Защо на други сайтове, не ме питат за такава парола?

Ако досега си пазарувал/а само в сайтове, който не поддържат тази защита, е нормално дори да не знаеш, че тази защита е активирана, защото при такива сайтове, тази стъпка просто бива прескочена.

Тъй като нашият сайт поддържа 3d защита, след като въведеш данните на картата си, излиза втори прозорец. В него, в зависимост от политиката на съответната банка, трябва да въведеш допълнителна парола, или есемес, който банката ще ти прати.

В общия случай, ако имаш електронно банкиране, можеш там да настроиш сам параметрите на тази защита. Препоръчваме ти все пак да се свържеш с банката си, за да ти потвърдят дали тази защита е активирана за твоята карта, както и да ти разяснят как да я ползваш. 

Нашите служители също са на разположение (в работно време) на info@farmhopping.com, както и на тел. 0700 20 080, за да ти помогнат да разрешиш евентуални затруднения.

0 Comments

Article is closed for comments.